NOVA PROSVJEDNA ŠETNJA "Tražimo da od premijera Hercega te ministara zdravstva i financija da se izjasne što su odlučili"

Zdravstveni djelatnici prosvjedi
hercegovina.info

Sutra će se u Mostaru održati nova prosvjedna šetnja zdravstvenih djelatnika Hercegovačko-neretvanske županije. Na prethodnom sastanku s ministrom zdravstva Goranom Opsenicom sindikalisti su iznijeli dva prijedloga kada je u pitanju povećanje koeficijenta njihovih plaća. Do sada od Vlade HNŽ nisu dobili nikakav odgovor pa će ga zahtijevati sutra. 

"Prijavili smo MUP-u sutrašnji prosvjed zdravstvenih radnika. Sindikati su na ruke uručili poziv premijeru Nevenku Hercegu, te ministrima zdravstva i financija, da se u 11 sati ispred zgrade Vlade HNŽ-a obrate zdravstvenim radnicima te da im kažu koje su zadnje informacije u vezi potpisivanja kolektivnog ugovora. Je li prihvaćaju ponudu koju smo im dali na prošlom sastanku ili ne prihvaćaju. Tražimo samo odgovor da se izjasne i obrate zdravstvenim djelatnicima", rekao je predsjednik sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u, Dalibor Vuković za hercegovina.info.

Prosvjedna šetnja kreće u 10:30 sati, a kretat će se od Španjolskog trga, do zgrade Vlade HNŽ-a.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.