NOVA PROSVJEDNA ŠETNJA Sindikati u HNŽ-u ponovno izlaze na ulice

Prosvjedna šetnja Sindikata proračunskih korisnika HNŽ
Fena

Koordinacija sindikata korisnika Proračuna Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) najavila je u srijedu kako će u utorak, 20. veljače, održati prosvjednu šetnju.

U priopćenju su podsjetili kako su nakon neuspješnih pregovora s novom Vladom HNŽ-a organizirali štrajk upozorenja 8. prosinca 2023. godine, a zatim i prosvjed deset dana iza. 

"U prethodnih dva mjeseca nije nam dozvoljeno da se obratimo na Skupštini HNŽ-a. Obećan nam je sastanak s Kolegijem Skupštine za koji smo poslali poziv na koji nam nije ni odgovoreno. Nezadovoljstvo našeg članstva raste zbog ignoriranja naših zahtjeva i zbog saznanja da se u ostalim županijama vode ili uspješno završavaju pregovori", poručili su iz Koordinacije sindikata.

Kako kažu, prošlo je 100 dana, koliko je Vlada tražila da im se da vremena i kako oni nastavljaju svoje sindikalne aktivnosti, prenosi Fena.

"Štrajk i protestna šetnja održat će se u zadnja dva sata prve i prva dva sata druge smjene. Još jednom  ćemo iskazali nezadovoljstvo zbog položaja naših članova", zaključili su.

Iz Koordinacije traže: povećanje plaća, isplatu jednokratne pomoći, mogućnost napredovanja u struci, isplate pravomoćnih sudskih presuda, sistematske preglede, raspisivanje natječaja na neodređeno, donošenje novih Pedagoških standarda uz suglasnost sindikata te donošenje novih Zakona i Pravilnika.