NOVA NAREDBA U HBŽ dozvoljeno okupljanje do 300 osoba i rad objekata do ponoći

NOVA NAREDBA U HBŽ dozvoljeno okupljanje do 300 osoba i rad objekata do ponoći
Vlada HBŽ

Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije u subotu je održao sastanak na kojemu je donesena novu Naredba.

Sukladno povoljnoj i nepromijenjenoj epidemiološkoj situaciji na području HBŽ, ova Naredba nije strožija u odnosu na ranije donesene naredbe te dozvoljava okupnjanje 100 osoba u zatvorenom i 300 u otvorenom prostoru uz strogo pridržavanje preporuka donesenih od strane Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Također, dozvoljen je rad svim ugostiteljskim objektima na području HBŽ do 24:00 sata uz obavezno pridržavanje svih higijensko-epidemioloških mjera. Naredba stupa na snagu danom donošenja i rokom važenja od 14 dana računajući od dana stupanja na snagu ove Nardbe, a ukoliko se epidemiološka situacija pogorša Naredba se može zamijeniti restriktivnijom Naredbom, navodi se iz Ureda za informiranje vlade HBŽ.

U ovoj odluci se navodi da su za okupljanja većeg broja ljudi odgovorni organizatori okupljanja, te da je isti dužan izvršiti prijavu održavanja skupa sukladno propisima o javnom okupljanju, kao i kriznom stožeru županijskog ministarstva zdravstva.

Također, izdata je naredba Upravi za inspekcijske poslove HBŽ, odnosno mjerodavnim općinskim i gradskim inspektorima da kontinuirano kontroliraju provođenje naredbe, te sukladno svojim ovlastima poduzimaju mjere iz okvira svoje mjerodavnosti.