NOVA NAREDBA SIP-a "Ima više ubačenih listića nego broja potpisa, otvoriti vreće i ponovno brojati"

Izbori brojanje glasova
Ilustracija/hercegovina.info

Danas je Središnje izborno povjerenstvo BiH na 65. sjednici donijelo novu Naredbu Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine, u cilju pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora na biračkim mjestima gdje se razliukuje broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji na način da ima više glasačkih listića od broja potpisa, po službenoj dužnosti naređuje Glavnom centru za brojanje da izvrši otvaranje vreća sa glasačkim listićima, izvrši ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića, te utvrdi i objedini rezultate izbora s 14 redovitih biračkih mjesta za razinu Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH, Parlamenta FBiH, Narodne skupštine RS i skupštine županije.

Naredba će biti objavljena na internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH www.izbori.ba i smatrat će se da je danom objave dostavljena svim kandidatima političkih subjekata, nezavisnim kandidatima kao i akreditiranim promatraćima.

Po danas donešenoj naredbi Glavni centar za brojanje će postupiti već tijekom noći ili rano ujutro. Sve aktivnosti u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu promatraju akreditirani izborni promatrači.