NOVA DONACIJA Mostarskoj bolnici 10 milijuna eura iz Hrvatske

Bolnica na Bijelom brijegu SKB Mostar
Hercegovina.info

"Prijatelji smo Bosne i Hercegovine, susjed BiH, vlada smo koja odlučno kaže da ne želimo graditi žicu između BiH i Hrvatske u vremenu migrantskih kriza, izgradili smo most na Svilaju, most kod Gradiške, želimo unaprijediti investicije, ulaganja, podržati Hrvate u BiH.

Jučer smo donijeli odluku o potpori Sveučilišnoj bolnici u Mostaru u iznosu od 10 milijuna eura jer želimo da oni financijski opstanu, da medicinske usluge svima koji idu u mostarsku bolnicu budu na primjerenoj razini. Dakle, naša je potpora iskrena", rekao je Plenković novinarima u Opatiji, piše Index.

Dio novca ide za dug mostarske bolnice

Podsjetimo, jučerašnjom odlukom vlade je za poticaj za zdravstvo u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu osigurano preko 10 milijuna eura. I to u proračunu 5.308.912 eura, a još pet milijuna će se preraspodijeliti iz sredstava Ministarstva zdravstva.

"Sredstva iz stavka 1. ove točke Ministarstvo zdravstva sukcesivno će doznačavati, tijekom 2023., Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar za podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala, na način kako slijedi: - za razdoblje siječanj - ožujak 2023., iznos od 2.577.228,00 eura jednokratno - za razdoblje travanj - prosinac 2023., iznos od po 859.076,00 eura mjesečno", stoji u odluci vlade.