NOVA BOLNICA U TREBINJU Potpisan ugovor o izgradnji, ali i podignute kaznene prijave

Šeranić Trebinje nova bolnica potpisivanje ugovora
Hercegovina.info

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić potpisao je u Banjoj Luci, s predstavnikom izabrane grupe ponuđača za realizaciju projekta, ugovor o izgradnji nove bolnice u Trebinju.

Riječ je o jednom od najznačajnijih projekata Vlade Srpske u zdravstvenom sustavu, čiji je cilj izgradnja suvremeno opremljene bolnice za pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga po najvišim standardima, građanima Trebinja i susjednih općina i gradova. Vrijednost projekta procjenjuje se na 128 milijuna KM.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, kazao je da vjeruje da će u narednih mjesec dana položiti kamen temeljac, te da će za 30 mjeseci biti završena radovi.

"Bolnica je suvremena po svim elementima i s pravom je možemo nazvati bolnica budućnosti. To je jedan od kapitalnih projekata u Trebinju i Hercegovini", rekao je Dodik.

Šeranić je kazao da slijedi dobivanje pripremne građevinske dozvole, čiji će nositelj biti Bolnice Trebinje.

"Nakon toga slijedi uvođenje izvođača u posao. Nadzor će vršiti Republička uprava za obnovu i izgradnju", rekao je Šeranić i dodao da ovo nije važan posao za Hercegovinu, već i za cijelu Srpsku.

U "Pokretu za restituciju” Trebinje već mjesecima upozoravaju na nezakonitosti prilikom odabira lokacije za izgradnju nove bolnice, koja  je kako kažu, u tom Pokretu samo paravan za pretvaranje atraktivnog poljoprivrednog u građevinsko zemljište i dodjele zemlje tajkunima. Zbog svega toga već su podnijeli kaznene prijave protiv svih onih za koje smatraju da krše zakon. 

“Svakom je jasno u Trebinju i BiH da se ovdje ne radi o brizi građana, već je ovo interes tajkuna i moćnika u Trebinju, koji žele da uzurpiraju poljoprivredno zemljište i da ga pretvore u građevinsko. Bolnica je samo alibi, a što se tiče nas mi smo poduzeli pravne radnje, mi vjerujemo u pravnu državu, koliko toliko. Pravda će stići sve ove što su sudjelovali mimo zakona, donosili neke odluke i rješenja. Sva ta ekipa, svaki pojedinac, od katastra, pravobraniteljstva, službenika grada pa do ministarstva i svi oni koji su sudjelovali u izdavanju suglasnosti i radili mimo zakona mi ćemo podnijeti kaznene prijave”,rekao je za Hercegovina.info Srbo Škero, iz “Pokreta za restituciju” Trebinje.

Nova bolnica Trebinje imat će kapacitet 223 kreveta sa svim klinikama i odjeljenjima, te površinom bolničkog kompleksa od 17.826 metara četvornih koji će se graditi po sustavu "ključ u ruke".

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.