NOVA BOLNICA U HERCEGOVINI Bit će gotova 2025. godine, a plan je udvostručiti broj liječnika

Bolnica Trebinje
Hercegovina.info

Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, Alen Šeranić, tijekom današnje posjete Trebinju obišao je gradilište nove bolnice. Istaknuo je da radovi idu predviđenim tijekom uz poštovanje svih rokova, te da će bolnica biti gotova u drugoj polovini 2025. godine.

 "Kao što vidite, odlično napredujemo. Ovdje se trenutno radi krilo polikliničkog dijela. Razgovarali smo o daljoj dinamici što se tiče ovog dijela i dogovorili smo se da do kraja siječnja zatvorimo sam objekt i da pređemo na unutarnje radove. Paralelno s tim radimo i drugo krilo, koje je sada negdje na razini prvog kata, i to ide svojom dinamikom. To je dinamika koja je svakako u skladu s projektom i dokumentacijom. Moram reći da napredujemo u skladu s rokovima i tim zamišljenim rokom od 30 mjeseci od potpisivanja samog ugovora, što je negdje u drugoj polovini 2025. godine”, rekao je za Hercegovina.info Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske.

Bolnica Trebinje

Nedeljko Lambeta, ravnatelj Bolnice Trebinje, kaže da je plan da trebinjska bolnica u sljedećoj godini udvostruči broj liječnika u odnosu na pretprošlu godinu, kada ih je bilo 50, ističući da je osposobljavanje liječničkog kadra proces koji zahtijeva dosta vremena.

 “Prije dvije godine bilo je oko 50 liječnika u trebinjskoj bolnici. Plan je da u prvoj polovini 2024. godine bude preko 100 zaposlenih liječnika. Također, radi se edukacija za srednji medicinski kadar. Natječaj je također u tijeku za određene kadrove, a u narednom razdoblju završavamo Statut i novu sistematizaciju. Mi dajemo plan i prijedlog ministarstvu za plan specijalizacije, a oni nam odobravaju. Onda ide natječaj. Određene specijalizacije traju od 4 do 6 godina i to je dugotrajan proces koji zahtijeva dosta vremena”, istaknuo je Nedeljko Lambeta, direktor Bolnice Trebinje.

Bolnica Trebinje

Ministar Šeranić je prilikom posjete Trebinju održao i sastanak sa gradonačelnikom Trebinja, Mirkom Ćurićem, na kojem je, između ostalog, dogovoreno da u izgradnji komunalne infrastructure za potrebe nove bolnice, Grad Trebinje i resorno ministarstvo sudjeluju s po 50%. Podsjećamo, nova bolnica u Trebinju bit će izgrađena u trebinjskom naselju Pridvorci, a ukupna vrijednost iznosi oko 130 milijuna konvertibilnih maraka s PDV-om.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.