NIŽU SE POBJEDE INICIJATIVE Grad Mostar ima rok od sedam dana da obnovi postupak na Bijelom Brijegu

Bijeli brijeg - Joks
hercegovina.info

Inicijativa Stop ilegalnoj izgradnji na Bijelom Brijegu u listopadu je izvojevala dvije bitke/rješenja. Županijski sud u Mostaru donio je rješenje kojim se žalba investitora na Bijelom Brijegu odbija kao neutemeljna, a pobijano rješenje potvrđuje.

Naime, zemljišnoknjižni ured Općinskog suda u Mostaru na zahtjev Neformalne grupe građana okupljenje oko inicijative “Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu” zabilježio je upravni postupak u zemljišnim knjigama, a kada je u pitanju zgrada nastala temeljem nelegalnih dozvola bivše mostarske vlasti. Investitor je potom putem odvjetnika nastojao izbrisati ubilježbu inicijative, što im je Županijski sud odbacio.

Bijeli brijeg - Joks

S druge strane Grad Mostar godinu i pol dana odugovlači pokretanje ponovnog postupka izdavanja dozvola investitoru na Bijelom Brijegu, budući da stanari nisu bili uključeni u isti. Temeljem traženja Inicijative Upravna inspekcija HNŽ/K je izvršila inspekcijski nadzor u Službi za građevinske propise Grada Mostara. Istim je utvrđeno da Služba nije poduzimala upravne radnje u cilju nastavka postupka.

Upravna inspekcija prije tri dana je donijela rješenje kojim je naređeno voditelju postupka u Službi za građevinske propise Grada Mostara da u roku sedam dana poduzme upravne radnje i postupi po drugostupanjskom rješenju Ministarstva građenja I prostornog uređenja iz travnja prošle godine. 
Uz navedeno, Tužiteljstvo HNŽ-a vodi istragu oko spornog izdavanja dozvola za gradnju na mjestu gdje to nikada nije bilo moguće, te se očekuje skoro podizanje optužnice u ovom predmetu. 

Bijeli brijeg - Joks

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.