NISU SE NARADILI Zastupnici u dva doma Parlamenta FBiH čekaju početak kolektivnog godišnjeg odmora i nemale regrese

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH,Zastupnički dom Parlamenta FBiH,regres

Zastupnički i Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u proteklih šest mjeseci imali su tek pokoju sjednicu bez donošenja zakona važnih za građane, ali zato za svoj nerad zastupnici i delegati uredno dobivaju novac, visoke plaće, paušale i razne naknade, piše Faktor.

Zastupnički dom posljednju sjednicu je imao 28. travnja koju je predsjedavajuća Mirjana Marinković Lepić (NS) zakazala zbog imenovanja nove Vlade FBiH. Dom naroda FBiH nakon 30. ožujka zasjedao je tek 26. lipnja. U Zastupničkom domu FBiH sjedi 98 zastupnika, a po odluci visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidt u Domu naroda FBiH je 80 delegata, prije Schmidtove odluke ih je bilo 58.

Možda ovi domovi održe još po jednu sjednicu u srpnju, a onda će uslijediti u kolovozu kolektivni godišnji odmor. I to nije sve, dosadašnja praksa je bila da prije godišnjeg dobiju i regres, koji je do sada iznosio blizu 540 KM.

-"Znalo se događati da dobiju regres na kraju godine, ali praksa u posljednje tri-četiri godine je da im se regres isplati prije odlaska na godišnji odmor" kazao je Izmir Hadžiavdić, tajnik Doma naroda FBiH.

Tako je u prošloj godini na ime regresa zastupnicima isplaćeno 249.570 KM.