FOTO  Ništa pametnije i ukusnije nećete jesti ovoga vikenda, a sve je humanitarnog karaktera

HPD Prenj,Iva Šunjić,bogodol,Humanitarna akcija
Hercegovina.info

Članovi HPD Prenj na Bogodolu iznad Mostara organizirali su humanitarnu akciju kako bi pomogli malenoj Mostarki Ivi Šunjić i omogućili joj normalan život.

Cijeli vikend kuhaju kako bi se što više novca skupilo i pomoglo njihovoj sugrađanki. 

HPD Prenj,Iva Šunjić,bogodol,Humanitarna akcija
HPD Prenj,Iva Šunjić,bogodol,Humanitarna akcija

Jela s menija bi se postidjeli brojni restorani, a komentari prisutnih "gostiju" su i više nego zadovoljavajući. Svi koji ne znaju što bi za ručak ili im se jednostavno ne da kuhati u ovim uvjetima, s ovim ručkom na svježem zraku neće sigurno pogriješiti, a pogotovo jer je priča humanitarnog karaktera i sav novac ide za Ivino liječenje.

HPD Prenj,Iva Šunjić,bogodol,Humanitarna akcija

Na Bogodolu smo zatekli i ekipu slovenskih planinara iz Kranja koji su se pridružili ovoj hvalevrijednoj akciji.

HPD Prenj,Iva Šunjić,bogodol,Humanitarna akcija

Podsjetimo, Iva je rođena 2008. godine u Mostaru, a 2014. godine dijagnosticirana joj je skolioza. Unatoč svakodnevnim vježbama i nošenju ortoze, stanje se pogoršavalo te je predloženo da se operacija radi u Turskoj. Nakon odlaska i pregleda u Turskoj, renomirani svjetski stručnjak dr. Ahmet Alanay kazao je kako se treba raditi VBT metoda operacije kralježnice koja pošteđuje mobilnost kralježnice, a dijete i dalje može rasti i razvijati se dok fuzijska operacija smanjuje tu mogućnost. Predračun za samu operaciju iznosi 70 tisuća eura. U prethodnim humanitarnim akcijama prikupljen je značajan iznos, ali još uvijek nisu osigurana sva sredstva.



Udruga Minores u suradnji s HT Eronetom pokrenula je humanitarni broj za Ivu Šunjić. Pozivom na broj 092 890 888 (HT Eronet) donirate 2 KM za Ivino liječenje ili pozivom na broj 17765 koji je jedinstven za sve BiH operatere. Naše malo Ivi donosi mnogo, stoga, pokrenite se i za vikend na Bogodol! Ako niste u mogućnosti doći, onda pozovite gore navedeni broj i donirajte 2 KM.

Uplate se mogu vršiti i na račune:
Za uplate iz inozemstva :
Blaženka Šunjić
IBAN: BA393381302851896425
SWIFT: UNCRBA22
IME BANKE: UniCredit Bank d.d. Mostar
Za uplate iz BiH:
Blaženka Šunjić
UniCredit Bank
3381302551895116

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.