NIŠTA OD LIMUZINE ZA GLAVNOG TUŽITELJA Propala nabavka automobila od 130.000 maraka za Milanka Kajganića

Milanko Kajganić,VSTV BiH,nabavka,automobil
fokus.ba

Propala je nabavka limuzine Tužiteljstva Bosne i Hercegovine na čelu sa glavnim tužiteljem Milankom Kajganićem koja je bila raspisana u svibnju, saznaje Fokus. Ova limuzina je s PDV-om trebala koštati čak 130.000 KM.

Tužiteljstvo BiH je prije nekoliko dana bilo primorano donijeti odluku o poništenju ove javne nabavke i to iz razloga što nije zaprimljena nijedna ponuda. Inače, tender je pokrenut 24. svibnja putem otvorenog postupka, a procijenjena vrijednost bez PDV-a iznosila 111.111 KM (s PDV-om 130.000 KM).
Kako je ranije Capital objavio, u tenderskoj dokumentaciji se tražila limuzina metalik crne boje.

Milanko Kajganić,VSTV BiH,nabavka,automobil

Također, tražilo se da automobil ima pogon na sva četiri kotača, zatim minimalno euro 6 standard, kao i da posjeduje automatski mjenjač. Također, u tenderskoj dokumentaciji, iz koje je očito da je veoma precizirana, zatražili su i da vozilo posjeduje elektronski stabilizacijski program, elektronsku parkirnu kočnicu, led svjetla, komande na volanu, adaptivni tempomat, sigurnosni sustav za upozorenje o napuštanju vozne trake i asistencijom upravljanja.

Tenderom je traženo i da vozilo mora posjedovati elektronski podesiva prednja sjedišta sa memorijom i lumbalnom podrškom i grijanjem prednjih sjedišta, kao i to da zadnja bočna stakla moraju biti zatamnjena, jednako kao i zadnje vjetrobransko staklo.