NIŠTA OD ABDULLAHA Investitor iz Dubaija ‘smetnuo’ uplatiti 6 milijuna, pozvan Komochem d.o.o koji je ponudio 5,5

fabrika duhana mostar

Investitor iz Dubaija nije platio željeni iznos za Fabriku duhana Mostar, te je poslan poziv drugom ponuđaču, potvrdili su našem portalu s Općinskog suda Mostar.

“Nakon pribavljanja informacije od strane uređujućeg sudije Zlatka Tanovića, obavještavam Vas da ponuđač Jassim Abdullah Ibrahim Alhuwai nije uplatio novac za kupovinu Fabrike duhana Mostar, te je pozvan sljedeći ponuđač”, potvrdili su nam iz tajništva Općinskog suda.

Podsjetimo, na Općinskom sudu Mostar prethodno je održano ročište za prodaju svih nekretnina u vlasništvu Fabrike duhana Mostar. Najvišu ponudu dao je strani ponuđač Ibrahim Jassim Abdullah Ibrahim Alhuwai od 6 milijuna maraka.  

Drugi na listi je ponuđač Komochem d.o.o. koji je ponudio 5,5 milijuna maraka. Treći ponuđač, širokobriješka 'Mikra - Matić' ponudila je iznos od 5 milijuna i deset tisuća maraka, četvrti ponuđač (fizička osoba) Hrbat Mesud koji je ponudio 5 milijuna maraka, peti Mirsad Rahimić sa 4,8 milijuna maraka, šesti Marko Bodiroga (tražitelj izvršenja) sa ponuđenih 4,7 milijuna maraka, sedmi 'Penny plus' sa iznosom od 4,4 milijuna maraka, osmi 'Hercinvest' sa 3,5 milijuna maraka, a deveti 'HP Investing' sa 2,5 milijuna maraka.

Utvđeno je da su nekretnine koje su predmet prodaje, a sveukupne površine 19.903 četvorna metra prodane ponuđaču Ibrahim Jassim Abdullah Ibrahim Alhuwai kao najpovoljnijem. Kupcu se nalaže da uplatu izvrši u roku od 30 dana, što on nije učinio. Postupajući sudac Zlatko Tanović već tada je konstatirao da ozbiljan ponuđač uplatu može izvršiti kroz nekoliko dana. Hoće li to u roku učiniti Komochem ostaje vidjeti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.