NIKAD BLIŽE STARIM CIJENAMA Dizel u Čapljini i Tomislavgradu 2,71 KM, cijena benzina u Hercegovini pala na 2,51 KM po litri

Benzinska crpka
Hercegovina.info

Cijene goriva u padu su na benzinskim crpkama širom Bosne i Hercegovine, a to je posljedica pada cijene barela nafte koja se sada kreće do 75 dolara te činjenice da na tržištu postoje ogromne količine ovog proizvoda.

Kako stručnjaci najavljuju, do kraja godine neće doći do rasta cijena, promjene možemo očekivati u prvom kvartalu iduće godine. 

Posljednjih tjedana svjedočili smo najjeftinijem dizelu u Sarajevu gdje je danas cijena po litri 2,76 KM, no u Hercegovini se može pronaći i po cijeni od 2,71 KM i to u Čapljini i Tomislavgradu. Benzin je u glavnom gradu BiH najjeftiniji u državi, a cijena iznosi 2,46 KM po litri. Podaci su to s aplikacije Federalnog ministarstva trgovine.

U Hercegovini je benzin najjetiniji u Mostaru i Čapljini, a cijena po litri je 2,51 KM. Dizel se u Mostaru i Ljubuškom može pronaći već od 2,76 KM.

U Posušju i Širokom Brijegu najniža cijena dizela iznosi 2,86 KM, a najskuplji je zabilježen u Livnu po cijeni od 2,96 KM po litri.

Cijena benzina uglavnom se kreće od 2,51 do 2,96 KM po litri.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.