NIJEDAN NIJE IZ HERCEGOVINE Epidemiolozi RS-a, Srbije i Hrvatske odnijeli kući Večernjakov pečat

NIJEDAN NIJE IZ HERCEGOVINE Epidemiolozi RS-a, Srbije i Hrvatske odnijeli kući Večernjakov pečat
hercegovina.info

Troje epidemiologa koji su se istaknuli u borbi protiv koronavirusa osobe su godine u BiH, a hrvatski premijer Andrej Plenković osoba je godine u Europi, objavilo je u nedjelju bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista.

Nagrada Večernjakov pečat tradicionalno se dodjeljuje u Mostaru, ali je ove godine zbog epidemije koronavirusa održan kao televizijska emisija bez publike iz triju studija.

Osobama godine proglašeno je troje liječnika podrijetlom iz te zemlje koji su vodili borbu protiv koronavirusa u Hrvatskoj, BiH i Srbiji - ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr.Fran Mihaljević Alemka Markotić, ministar zdravlja i socijalne skrbi Republike Srpske Alen Šeranić i zamjenica ravnatelja Instituta za javno zdravlje Srbije Darija Kisić Tepavčević.

Plenković je izabran zbog njegove uloge u uspostavi nove Europske komisije i što su kroz hrvatsko predsjedanje EU-om BiH i jugoistok Europe ostali vidljivi u europskim centrima moći, a proširenje EU-a ponovno je vraćeno na briselsku agendu, objavilo je uredništvo lista.

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus u videoporuci je čestitao zdravstvenim djelatnicima i pozvao građane da ostanu oprezni i nakon ukidanja restriktivnih mjera kako bi se smanjio rizik od zaraze koronavirusom.

Na 19. Večernjakovom pečatu proglašene su osobe godine u 15 kategorija, od politike i gospodarstva do sporta i religije, piše Hina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od nagrađenih epidemiologa nijedan nije iz Hercegovine - Mostara. Dr. Markotić vuče tek korijene iz naše zemlje, no u borbi protiv epidemije u BiH nije dala obol. S toga se čitatelji s pravom pitaju gdje su naši domaći liječnici - poput Jurice Arapovića.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.