NIJE ZDRAVSTVO JEDINO Počeo pregovarački postupak Sindikata i Uprave HT-a

Štrajk HT Eronet sindikati
hercegovina.info

Nakon što je koncem siječnja Vlada Federacije BiH potpisala Granski kolektivni ugovor za područje telekomunikacija u Federaciji, sindikati HT Mostara i BH Telecoma bacili su se na kućne ugovore, kroz koje će urediti svoja prava u iduće tri godine.

Sindikat HT-a na facebooku je obznanio da su pregovori počeli prije četiri dana, odnosno 18. veljače i da je potpisan protokol o vođenju pregovora, čime se ušlo u pregovarači postupak.

“U ovom trenutku želimo istaknuti par temeljnih postavki pregovaračkog tima Sindikata, pregovore ćemo voditi u dobroj vjeri, ne postoji niti jedna tema ili prijedlog poslodavca o kojem odbijamo razgovarati, o najbitnijim pitanjima ćemo vas pravovremeno konzultirati i konačnu odluku o kolektivnom ugovoru ćemo donijeti uz prethodne konzultacije sa vama.  Kako će vrijeme pred nama biti zahtjevno i tražiti dodatne napore od sindikalnih povjerenika molimo vas sve da im budete pri ruci i pomognete kako bismo imali pravovremenu i kvalitetnu razmjenu informacija između članstva, sindikalnih povjerenika i pregovaračkog tima”, napisao je svojim članovima na facebooku Sindikat HT-a.

Podsjetimo, granski kolektivni ugovor za područje telekomunikacija u FBiH potpisan je koncem siječnja.  Potpisani GKU uređuje prava radnika HT Mostar u slučaju privatizacije kao i obveze Vlade FBiH ako do toga dođe.  Sva ostala prava radnika u HT Mostar i BH Telecomu će se urediti kroz zaključenje kolektivnog ugovora kod poslodavca kroz tzv. kućni ugovor.

Inače, jedna od stvari zbog kojih se sindikat HT-a kod kuće bunio jeste i nesiplaćena božićnica, koja se ove godine može zvati uskrsnica, budući da će biti isplaćena uz plaću za veljaču.