NIJE VIŠE OD DEVET Kretanje u ŽZH ograničeno tek iza 23 sata

Policija noć rotacije
Ilustracija

Izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke održana je danas u Širokom Brijegu, a na njoj je donesena odluka o skraćivanju ograničenog kretanja.

"Zavod za javno zdravstvo obavijestio je Stožer o poboljšanju epidemiološke situacije i opadanju broja aktivno oboljelih osoba od koronavirusa. S obzirom na pozitivan trend posljednjih dana, usvojena je mjera o pomjeranju ograničenja kretanja s 21 na 23 sati. U zatvorenim i otvorenim prostorima dozvoljeno je do maksimalno 50 osoba, a za veće organizirane događaje dopuštenje organizatoru (pravnoj osobi) može dati Zavod za javno zdravstvo ŽZH", priopćeno je iz Stožera civilne zaštite ŽZH.

Nove mjere su na snazi od 21. do 28. travnja, a prije isteka ovih mjera bit će ponovno razmatrana epidemiološka situacija i mjere će se eventualno korigirati. Podsjećamo, nošenje maski u zatvorenim prostorima je obavezno

Kažimo kako je u protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano 170 osoba, od čega 22 retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12 sati, registrirano je 58 novozaraženih osoba; iz Širokog Brijega 21, Ljubuškog 17, Gruda 15 te Posušja 5 osoba.

Od posljedica koronavirusa preminula je žena iz Ljubuškog 1928. godište.

Od prisustva koronavirusa oporavilo se 77 osoba, u samoizolaciji nalaze se 1.784 osobe, dok je 116 osoba izašlo iz samoizolacije.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivne su 1.043 osobe; iz Širokog Brijega 417, Ljubuškog 250, Gruda 188 te iz Posušja 188 osoba.