VIDEO  NIJE SVE KAKO SE ČINI Premlaćeni u tučnjavi na Panjevini prijavljen policiji večer prije, a krađa nije motiv napada

Panjevina tučnjava

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije pustilo je na slobodu Mostarce koji su bili osumnjičeni zbog kaznenog djela razbojništva nakon napada na muškarca na Panjevini. Naime, kako su nam potvrdili, nije bilo zakonskog temelja da ih zadrže u pritvoru. 

"Uhićeni zbog osnovane sumnje da su izvršili kazneno djelo 'razbojništvo' u mostarskoj Vukodolskoj ulici pušteni su na slobodu nakon ispitivanja u Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije", potvrdili su za hercegovina.info iz te institucije navodeći da je riječ o P. D. (26), D. L. (30), V. J. (29), M. P. (25) i A. M. (34) te L. B. koji se samovoljno u pratnji odvjetnika predao, no i on je nakon ispitivanja pušten na slobodu.

Kako saznajemo, stvari koje su navedene kao opljačkane (veća količina novca, kreditne kartice i telefoni) pronađeni su u neposrednoj blizini napada te je to razlog zbog čega nije nastavljeno kazneno gonjenje šestorke zbog razbojništva. Protiv trojice osumnjičenika bit će vođen proces zbog nanošenja lakih ozljeda, a protiv jednog od te trojke će se voditi proces zbog utvrđivanja krađe koju je prijavio oštećeni. Druga polovina 'šestorke' bit će oslobođena svih optužbi.

Čini se da povod tučnjavi nije bila pljačka, nego događaj koji se zbio večer ranije u jednoj mostarskoj diskoteci, odnosno tučnjava u kojoj je sudjelovao pretučeni M. G. (48) i nekoliko osoba, a što je prijavljeno i policiji i Tužiteljstvu. 

Na naš upit je li pretučeni M. G. prijavljen zbog tučnjave koja se večer ranije dogodila u diskoteci iz Tužiteljstva su potvrdili da jest. Naš portal u posjedu je snimke na kojoj se vidi metež koji je nastao, a u kojem je sudjelovalo više osoba tu večer.

Još uvijek se utvrđuju sve relevantne činjenice u okviru cjelovite istrage. Iz ove institucije su kazali da su naređena medicinska vještačenja te su pribavljene snimke videonadzora.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.