NIJE GADŽIĆ SAM Bivša direktorica Udovičić u HNŽ-u osumnjičenica, u Federaciji član antikorupcijskog tima

Ružica Udovičić
Ilustracija / hercegovina.info

Bivši ravnatelj Aluminija Mario Gadžić nije jedini direktor iz “predmeta Aluminij” u Tužiteljstvu HNŽ koji je nagrađen funkcijom na višim razinama. Tu je i bivša direktorica Ružica Udovičić, koja je u lipnju prošle godine imenovana u Antikorupcijski tim federalne Vlade

Tako je u rješenju o formiranju Antikorupcijskog tima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine iz lipnja 2020. ("Službene novine Federacije BiH", br. 28/16, 18/17 i 27/18) kazano da se Ana Papac zamjenjuje Ružicom Udovičić, koja je u izvrsnim odnosima s federalnom ministricom financija Jelkom Milićević. 

Udovičić, protiv koje je kao i pet drugih direktora, Financijska policija predala izvješće Tužiteljstvu HNŽ-a, koje je oformilo i predmet u HNŽ-u predmet istrage protiv korupcije, a u Federaciji se bori protiv korupcije. Da nismo u BiH, to bi bilo prilično suludo.

Zadnji direktor Dražen Pandža razvojni je direktor u Luci Ploče, a nije voljan davati izjave, a tu su još tri direktora od 2014. na ovamo. Izjave nam je dao i direktor koji je u Aluminiju bio svega 40 radnih dana – profesor Vjekoslav Domljan. 

Podsjetimo, Financijska policija na zahtjev Tužiteljstva HNŽ-a uradila je i predala financijsko izvješće o propasti Aluminija s fokusom na zadnjih sedam godina. U tih sedam godina bilo je šest direktora. Svi će se složiti da je Aluminiju smrtni udarac zadala struja, no usporedo s tim klizile su tisuće maraka. Kuda, kako i kome, tek se treba vidjeti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.