NIJE DUGO ČEKAO Stanivuković odgovorio 'Mostarima': Mostovi su da nas spajaju, a ne da dijele

NIJE DUGO ČEKAO Stanivuković odgovorio 'Mostarima': Mostovi su da nas spajaju, a ne da dijele
RTVBN

"Smatram da ono što se dogodilo prije skoro 30 godina ne može i ne treba utjecati na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i suradnje", poručio je gradonačenik Banja Luke Draško Stanivuković kao reakciju na dopis organizacijskog odbora skokova sa Starog mosta.

Organizatori tradicionalnih skokova sa Starog mosta povukli su ranije upućenu pozivnicu gradonačelniku Banja Luke.

"Poštovani, to što sam pružio ruku za bolju budućnost, ne znači da ću mijenjati stavove o prošlosti. Moj stav po ovim pitanjima je bio poznat i prije nego što sam dobio poziv da prisustvujem tradicionalnim skokovima sa Starog mosta", poručio je Stanivuković.

Stanivuković je podsjetio da su gosti na skokovima u Banja Luci bili mnogi skakači iz Mostara. "Moj stav je i tada bio poznat. Ja se borim protiv gušenja bilo kakvih sloboda, pogotovo kada je riječ o slobodi iznošenja osobnog stava, kao stuba demokratskog društva", dodao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banja Luke je rekao se u Banja Luci ljudi ne dijele.

"Vi ste, da biste zadovoljili dnevno-političke potrebe, poslali ružnu poruku Banja Luci, Republici Srpskoj, ali čitavoj regiji. Moja dužnost je da na ovo ne odgovorim onako kako vi želite, već da se izdignem iznad vraćanja u prošlost i nametanja koja ne donose ništa dobro", navodi Stanivuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanivuković je dodao da je imao namjeru gledati skokove i posjetiti Sabornu crkvu u Mostaru. "Poštovani, mostovi su napravljeni da nas spajaju, a ne da nas dijele", zaključio je gradonačelnik Banja Luke.