NIJE DO NJIH Ljudi bi na preglede, sindikat kaže na potezu je Vlada

Prosvjed zdravstvenih djelatnika
hercegovina.info

S obzirom na generalni štrajk zdravstvenih djelatnika, tijekom kojih su odgođeni svi pregledi koji nisu žurni, brojni građani pitaju kada će se situacija normalizirati.

"Danas će sindikat uputiti prijedlog protokola o načinu postupka pregovaranja Vladi HNŽ-a na usvajanje. Ukoliko Vlada HNŽ usvoji protokol započinje postupak pregovaranja između sindikata i Vlade HNŽ oko teksta kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na teritoriji HNŽ. Dakle na potezu je Vlada na čelu sa premijerom Nevenkom Hercegom", kaže nam predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a Dalibor Vuković. 

Tijekom konferencije za tisak, nakon zadnje prosvjedne šetnje u Mostaru sindikalisti su poručili da ima naznaka da bi mogli biti pozvani na razgovor u Vladu. "U svakom slučaju štrajk će se okončati kada se potpiše kolektivni ugovor", poručuju sindikalisti te napominju - na potezu je Vlada.  

Podsjetimo, zdravstveni djelatnici HNŽ-a traže veće koeficijente, što bi im jamčilo malo veće plaće, odnosno da im se pljesak od proljetos slije u džepove. Vlada HNŽ-a po ovom pitanju do sada je odugovlačila, a zdravstveni djelatnici su sve jači i jedinstveniji u svojim nakanama, što je pokazala i zadnja prosvjedna šetnja.