FOTO  Ni Njemačka nije imuna na suludu kupnju, prazne police sa uljem i brašnom

cijene, Njemačka
hercegovina.info

Panični šoping ne zaobilazi ni mnogo razvijenije i naprednije zemlje u BiH, te su i u Njemačkoj police sa uljem i brašnom prilično prazne, budući da veliki dio građana u strahu od rata i nestašica gomila namirnice. 

Međutim, kako se može vidjeti, u Njemačkoj, gdje su primanja nemjerljiva s našim namirnice koštaju isto, ili su čak jeftinije nego kod nas. Kilogram šećera košta nekih 79 centi, što bi bilo otpriliko isto kao kod nas, litar mlijeka može se naći već za 88 centi, a maslac već po cijeni od 1.65 centi. Kilogram brašna kojeg na polici manjka inače košta 45 centi. 

Sve ovo zabilježili su čitatelji našeg portala u jednom od njemačkih trgovačkih lanaca. Usporedbe radi valja reći da se ni u našim trgovinama ne mogu naći veća pakiranja brašna, a ono kojeg ima se prodaje po cijeni od 1,5 maraka. Ulje je dosegnulo 4 marke, gorivo je preko 3 marke, a život u BiH svakodnevno postaje sve nesnošljiviji.

Sindikalna potrošačka košarica plaćom nije ni polovično pokrivena. Dom naroda po pitanju cijena zasjeda sutra, a iskustva su nas naučila da od domaće vlasti ne možemo očekivati puno.