Ni narednih dana nema padalina u Hercegovini

Mostar oblaci zalaz sunca
Hercegovina.info

U ponedjeljak (21.12.), u većem dijelu zemlje bit će oblačno. Lokalno u Bosni može pasti veoma malo kiše. U Bosni po kotlinama će biti i dugotrajne magle. Djelomično vedro na jugu zemlje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3°C, a na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C.

U utorak, 22.12., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni će biti i magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3°C, a na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C.

U srijedu (23.12.), prognozira se umjerena naoblaka. Po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, a na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, navedeno je u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.