NEZAKONITO ZAPOŠLJAVANJE Potvrđena optužnica protiv SDA-ovog načelnika

Faris Hasanbegović

Općinski sud u Sanskom Mostu potvrdio je optužnicu protiv načelnika Farisa Hasanbegovića, koji se tereti za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

“Optuženom se stavlja na teret da je dana 21. 1. 2021. godine, kao službena osoba, načelnik Općine Sanski Most, svjestan da svoja ovlaštenja koristi kako bi pribavio korist D. M., stvorio formalne uvjete kako bi zaposlio D. M. na radno mjesto Viši referent i likvidator u Službi financija, trezora i zajedničkih poslova Općine Sanski Most, a znajući pri tom da D. M. ima završenu elektrotehničku školu, donio Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Općine Sanski Most.

Istim Pravilnikom je dodao kao uvjet u pogledu stručne spreme za navedeno radno mjesto da kandidat pored ekonomske škole mora imati završenu elektrotehničku školu, iako je znao da ta stručna sprema ne odgovara opisu poslova za radno mjesto Višeg referenta i likvidatora. Nakon izmjene Pravilnika, optuženi je raspisao Javni oglas za prijem namještenika na navedeno radno mjesto i donio rješenje o prijemu namještenika u radni odnos te tako pribavio korist D. M. u vidu zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vrijeme”, navodi se iz Županijskog tužiteljstva USŽ.

Hasanbegović se tereti da je kao službena osoba, načelnik Općine Sanski Most, svjesno iskoristio svoja službena ovlaštenja i tako pribavio drugom korist, čime je počinio kazneno djelo iz člana 383. stav 1. Kaznenog zakona Federacije BiH.