NEVRIJEME NA SJEVERU BiH Oborena stabla, škola i kuće ostale bez krova

nevrijeme škola bez krova
Facebook/Radio Srbac

Jako nevrijeme koje je jutros pogodilo Srbac iza sebe je ostavilo brojne kuće bez krovova, a materijalna šteta, prema riječima načelnika ove zajednice, je velikih razmjera.

Pored kuća, oštećen je i krov na Osnovnoj školi "Dositej Obradović", a na fotografijama se može vidjeti kako je voda ušla u hol škole, kao i u sportsku salu.

Mlađan Dragosavljević, načelnik općine Srbac, rekao je jutros za Nezavisne novine da je nevrijeme najviše zahvatilo dio općine u Lijevče polju.

"U jednom dijelu sela sve kuće su raskrivene i oštećene. Mi smo upravo završili radni sastanak i organizirali ekipe da izađu na teren i da pomognu ljudima u uklanjanju nereda koji je nastao. Oborena su stabla, Osnovna škola "Dositej Obradović" je raskrivena. Angažirali smo ekipu koja treba reagirati", navodi Dragosavljević.

Prema njegovim riječima, u ovom trenutku je najpotrebnija fizička radna snaga.

"Štete su velikih razmjera i mi ćemo s pozicije Općinske uprave i općinskog Stožera civilne zaštite poduzeti sve što je u okviru naše nadležnosti i naše moći u ovom momentu", rekao je on.

Pripadnici Vatrogasne jedinice, Civilne zaštite i radnici Osnovne škole "Dositej Obradović" u Glamočanima uspjeli su u značajnoj mjeri sanirati oštećenja na ovom objektu.

Dalibor Košutić, samostalni stručni suradnik za poslove Civilne zaštite općine Srbac, rekao je Srni da je pored krova značajno oštećena i vanjska fasada na školi.

"Uspjeli smo sanirati posljedice jutrošnjeg nevremena i osigurati prostor u okviru škole gdje se nastava odvija nesmetano", naglasio je Košutić.

Prema njegovim riječima, porušena stabla i dio fasade koji se odvojio od zida predstavljali su opasnost za učenike i nastavno osoblje.

"Zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Vatrogasne jedinice i Civilne zaštite i radnika škole uspjeli smo u značajnoj mjeri sanirati posljedice nevremena i adaptirati prostor za nesmetano odvijanje nastave", rekao je Košutić.