Neumljani se raduju Pelješkom mostu, bit će manje gužve, a turista možda i više

Branimir Butigan
hercegovina.info

Žitelji jedinog bh. gradića na moru s radošću su sinoć promatrali veličanstveni vatromet na Pelješkom mostu. Smatraju da će on dosta značiti i za Neum, koji je nosio sav prometni teret tranzita prema Dubrovniku.
  
„Svi su sinoć gledali veliki vatromet i iščekivali taj trenutak spajanja. Što se tiče samog Neuma, sigurno je da će novi most rasteretiti grad prometnu, ali i magistralnu cesto od prometa i tranzita prema Dubrovniku. Tu će patiti objekti koji se nalaze uz samu magistralnu cestu jer ovise o tome, ali mišljenja smo da na objekte i hotelske smještaje u Neumu ne bi trebalo imati utjecaja. Kod većine građana reakcije su pozitivne“, kaže nam Branimir Butigan, predsjednik Udruge hotelijera Neum.

U ljetnim danima bi se trebao rasteretiti grad.
 
„Pa u ljetnim sigurno, ali i proljetnim i jesenskim. Neum se bira, naravno, u ljetnim danima kao jedino mjesto s mora, ali u proljetnim i jesenskim danima od europskih turista grad se bira kao destinacija povoljna za izlete sa svojom dobrom zemljopisnom lokacijom obzirom na blizinu Dubrovnika, Mostara, Splita, Korčule itd. Turisti mogu biti pozicionirani na jednom mjestu puno jeftinije nego što bi to bilo u Splitu ili Dubrovniku“, nastavlja dalje.

Strah od manjka gostiju u Neumu ne postoji.
 
„Ne postoji strah i ne bi trebalo utjecati jer je Neum ciljana destinacija. Strah postoji jedino ako dođe do postroženja prelaska granica. Ukoliko granice postrože uvjete na dosadašnju praksu u odnosu na zadnjih 10-tak godina i ako trebalo duže čekati na granicama onda može utjecati eventualno na sami turizam. U ovom režimu rada granica se ne očekuje pad turizma, dapače, očekuje se čak i veći rast“, zaključuje predsjednik Udruge hotelijera Neum.
 
Od samog početka najave gradnje Pelješkog mosta, sad već davnih 90tih godina prošlog stoljeća, do početka radova i samog spajanja mosta Pelješki most se često i nepotrebno koristio u dnevno-političke svrhe.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.