NEUMLJANI NASTAVILI POTRAGU "Nikola je bezopasan i narušenog zdravlja, sutra stiže specijalna policija i psi tragači"

potraga,nestanak,Neum,potraga,Nikola Prkačin
Illustracija/Neum.online

Još od petka traje potraga za nestalim Nikolom Prkačinom iz neumskog zaleđa, točnije iz mjesta Glumine. On je prema riječima mještana posljednji put viđen 2. rujna. Za njim su u potragu jučer krenuli pripadnici GSS-a. Na teren su odmah izašli pripadnici HGSS Čapljina, dok su ostale ekipe GSSuBiH krenule ka Gluminama.

No, nešto poslije 19 sati GSS je odlučio prekinuti potragu smatrajući kako je nestali muškarac najvjerojatnije naoružan, te su sve prijavili neumskoj policiji, potvrdio je sinoć za Hercegovina.info predsjednik GSSuBiH Zdenko Marić.

No, ipak Neumljani kažu kako dobro poznaju nestalog Prkačina i smatraju kako je potpuno bezopasan.

"GSS ima svoje procedure i procjene stanja i oni su došli do takvog zaključka. Mi jednostavno poznajemo čovjeka i znamo u kakvom je zdravstvenom stanju i naša je procjena da on nije opasan. Došlo je do mimoilaženja. Radi se o čovjeku narušenog zdravlja. Mi koji ga znamo jasno nam je da on i ne može nositi pušku. Stojimo iza toga da je Nikola bezopasan", kaže za Hercegovina.info voditelj Civilne zaštite Općine Neum Marko Tapalović.

Sutra stižu i pripadnici specijalne policije.

"Trenutno su na terenu pripadnici PVJ Neum i mještani. Oni su u početku koordinirali potragu s GSS-om, no kada su se oni povukli mi smo nastavili dalje s potragom. Plan je da sutra dođe specijalna policija s psima tragačima. Nadamo se kako će i oni dati svoju procjenu da on nije naoružan i kako je bezopasan, a da ćemo onda češljati teren koji je dosta gust", rekao je Tapalović za Hercegovina.info