(Ne)radna nedjelja je od benzinskih crpki napravila super-trgovine, a djelatnicima je taj dan postao noćna mora

Benzinske crpke asortiman
Hercegovina.info

Zabrana rada nedjeljom u Mostaru mnogima je zasluženi predah koji ne bi uspjeli dobiti bez zakonske zabrane, dok je još veliki broj radnika koji nedjeljom moraju uredno zarađivati svoje mjesečne prihode. Najistaknutiji među njima na "radnoj bojišnici" su zaposlenici benzinskih crpki kojima taj dan označava "pad s nogu" zbog povećanja prometa, ali i asortimana koji se dodatno proširio nakon ove odluke.

Benzinske crpke asortiman

Na brojnim benzinskim postajama može se naći od 'igle do lokomotive'. Ono što je godinama bilo sinonim za piće, snack i auto-potrepštine, trenutačno je nakrcano prehrambenim proizvodima od pudinga, riža, ulja, mlijeka, soli, šećera, brašna. 

Tako npr. na pojedinim mjestima ulje je čak jeftinije od onoga u trgovinama. Cijena Floriol ulja je 4.90 marke, dok je u trgovinama približno 6 maraka.

Benzinske crpke asortiman

Nema pretjerane razlike ni kod ostalih proizvoda. Kilo soli, brašna i šećera se može naći po cijeni kakvu bi platili i na drugim mjestima. Kilogram Tuzlanske soli je 1,05 KM, brašno se može naći do 2 marke, a i šećer je oko 2 marke. Pola kila kave je od 8 do 9 maraka.


Benzinske crpke asortiman

Pretvaranje benzinskih crpki u trgovine komentirao je i gradonačelnik Kordić koji je rekao da neće dozvoliti zlorabljenje odluke o neradnoj nedjelji.

“Benzinske crpke imaju cijene kakve imaju, nije ista cijena u dućanu i na benzinskoj crpki, to je jedna stvar. Druga stvar, mislim da je trenutačno skočio promet na benzinskim crpkama zato što se mi još u glavi nismo prebacili da kupimo kruh subotom. Dugoročno neće nitko kupovati prehranu na crpkama, jer je tamo skuplje i jer je to samo stvar vremena i navike. Mislim da će se to samo od sebe riješiti, no bude li zlorabljenja ovoga da se benzinske crpke preusmjere u trgovine morat ćemo reagirati”, kazao je gradonačelnik. 

Benzinske crpke asortiman

Odluka o (ne)radu nedjeljom u Gradu Mostaru u doglednom će se razdoblju zasigurno morati dorađivati. Naš portal je primio više upita vezano za rad kladionica koje su ostale otvorene, o čemu smo već pisali, ali i o radu prehrambenog dodatka benzinskih crpki.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.