NEPREGLEDNE KOLONE Na prijelazu 'Zupci' najveće su kolone u Hercegovini, za 2 dana granicu prešlo 10 tisuća putnika

Gužva Trebinje

Najveći promet na graničnim prelazima u Hercegovini trenutno se bilježi na prelazu Zupci koji povezuje Trebinje i Herceg Novi. Današnje scene su nepregledne kolone vozila na obje strane granice. Putnici su iznenađeni, ali pokazuju strpljenje, svjesni da se mora čekati uprkos neočekivanim gužvama. U dane vikenda, situacija na Zupcima je posebno dramatična, s više od 10.000 putnika prelazi granicu za samo dva dana.

"Ovo nije moguće! Nismo očekivali ovakvu gužvu. Putujem u Crnu Goru već 20 godina, ali ovo je prvi put da doživljavamo nešto ovako. Ranije smo čekali samo 5 minuta, a sada je kolona kilometarska. čeka se po sat vremena. Nismo očekivali ovakvu gužvu", izjavljuju putnici za hercegovina.info.

Čekanje se odvija ne samo vikendom, već i radnim danima, a zbog sve većeg broja putnika, posla ima i tijekom noćnih sati. Najduže kolone prednjače državljani Bosne i Hercegovine i Srbije, a primjećuje se i veliki broj stranih tablica.

Bračni par iz Beograda, iako čekaju dugo, zadržavaju dobro raspoloženje.

"Želimo na more, pa ćemo pričekati, nema problema. Samo sat vremena čekanja? Ne smeta nam, imamo vino i vodu. Naravno, ne pijemo dok vozimo", kaže Nikolina kroz smijeh.

Iz Granične policije savjetuju putnicima da se informiraju o gužvama na njihovim službenim stranicama. Također, podsjećaju da se do mora može stići i preko prijelaza Klobuk, kao i Deleuša kod Bileće, što može biti dobra alternativa za putnike koji žele izbjeći ovu vrevu na prelazu Zupci.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.