NEMA VIŠE KORONA PRESSICA Stanje u Federaciji pratite na internetu

NEMA VIŠE KORONA PRESSICA Stanje u Federaciji pratite na internetu
Fena

Obraćanja predstavnika zdravstva, na kojim će javnosti iznositi pregled epidemiološke situacije, ubuduće će biti organizirano po potrebi uz blagovremenu najavu, priopćili su iz federalne Vlade.

Statistički podaci vezani za pojavu koronavirusa za protekla 24 sata bit će svakodnevno dostupni na internet stranicama Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravlje Federacije BiH, instagram i facebook profilu Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Aktualne i potvrđene podatke zvaničnih i nadležnih javnih i zdravstvenih institucija koje se odnose na situaciju s koronavirusom za cijelu Federaciju BiH i pojedinačno po kantonima o svim testiranim osobama, rezultatima testova građani mogu pratiti i na geoportalu www.covid-19.ba.

Inače, prema stanju objavljenom u podne u zadnja 24 sata u FBiH testirano je 339 uzoraka. Novooboljelih u većem dijelu zemllje nema. Potvrđena su tri nova slučaja COVID-19, a novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskoj, Tuzlanskoj i Sarajevskoj županiji. Na području Federacije BiH do sada je testiran 34.941 uzorak, a COVID-19 do sada je potvrđen kod 1025 osoba, zaključno s današnjim danom oporavilo se 914 pacijenata.