FOTO  Nema sjednice Nadzornog odbora HT-a

Datum iduće sjednice Nadzornog odbora mostarskog HT-a na kojem bi se trebala riješiti situacija nepostojanja novog direktora još uvijek je pod znakom pitanja.

Predsjednik Nadzornog odbora Žarko Pušić kazao je za Dnevni list kako se sjednica još uvijek ne može održati zbog činjenice da Vlada Federacije, kao većinski vlasnik kompanije, još uvijek nije dala svoje mišljenje o rezultatima javnog natječaja za direktora na kojem su stvorene pretpostavke da Stipe Prlić, kao jedina osoba koja se javila, ponovno bude direktor.

Naime, prije nego Nadzorni odbor da bilo kakvo mišljenje o ovom natječaju potrebno je sačekati stav Vlade, no ona se već od svibnja odbija izjasniti. Ipak, financijska stabilnost kompanije je sačuvana, kaže Pušić, i to prvenstveno zbog činjenice da postoje dva člana Uprave kompanije.

Dnevni list navodi kako je ministar prometa i komunikacija Nail Sećkanović, već prije dva mjeseca dao svoje pozitivno mišljenje o Prliću na Kolegiju Vlade, međutim, ovo pitanje još uvijek nije stiglo na dnevni red. Zbog toga se Pušić nada da se problem s HT-om neće produžavati više, kao što je to slučaj s nekim državnim agencijama.

bitno.ba/hercegovina.info