NEKOĆ ŽARIO I PALIO U HDZ-u Brkić otišao u privatluk

NEKOĆ ŽARIO I PALIO U HDZ-u Brkić otišao u privatluk

Milijan Brkić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, nakon potpune političke marginalizacije i gubitka svih pozicija u stranci i izvršnoj vlasti, pronašao je novi angažman.

Kako je Nacional doznao, zaposlio se u tvrtki Powerplay Advisory d.o.o. u vlasništvu Višeslava Vukojevića, sina nekadašnjeg ustavnog suca Vice Vukojevića i poslovnog partnera Zorana Gopca, koji je s Brkićem također u prijateljskim odnosima.

Ta tvrtka osnovana je 2018. godine i registrirana je za savjetničke i konzultantske usluge, a dosad je imala samo jednog zaposlenika. 

U prošloj godini ostvarila je prihod od 1,32 milijuna kuna i bruto dobit od čak 1,07 milijuna kuna, prenosi Jutarnji Nacional.

Brkić tako nije odlučio iskoristiti povlasticu '6 plus 6' po kojoj je nakon odlaska s mjesta dužnosnika imao pravo primati punu plaću idućih šest mjeseci te pola plaće još šest mjeseci.

Podsjetimo, Milijan Brkić doživio je poraz na unutarstranačkim izborima na kojima se kandidirao za mjesto potpredsjednika HDZ-a, a na parlamentarnim izborima nije bio na listi HDZ-a.