Nečelnik Rame osniva novu stranku, kaže da je Devedesetka potpuno skrenula s puta i sudjelovala u krađi glasova, te lažiranju izbornih rezultata

Nečelnik Rame osniva novu stranku, kaže da je Devedesetka potpuno skrenula s puta i sudjelovala u krađi glasova, te lažiranju izbornih rezultata
Ramski Vjesnik

Načelnik Prozor Rame Jozo Ivančević u razgovoru za lokalne medije najavio je osnivanje nove stranke.

Upitan o obliku političkog djelovanja u budućnosti, budući da od lipnja ove godine nije u HDZ-u 1990., gdje se s predsjednikom razišao oko suradnje s HDZ-om BiH, najavio je novu neovisnu, oporbenu stranku.

"Poznato je da se cijeli bivši općinski odbor HDZ 1990 u Prozoru-Rami, a riječ je o 24 osobe (svi osim jednog člana), distancirao od politike Devedesetke u zadnje vrijeme, i to isključivo zbog toga što se predsjedništvo te stranke preobrazilo u glavnog suradnika Čovićeve promašene politike i odstupilo od svih načela koja su bila vodiljom ove stranke kao nekada najuspješnije oporbene stranke Hrvata. Došli su i ovi nedavni izbori, Devedesetka u Rami je sudjelovala u krađi tuđih glasova, u lažiranju izbornih rezultata, i tada su potvrdili da su postali dijelom one skupine čiji interesi nikada nisu bili narod već oni sami sebi. Sada je više nego jasno da nama, koji smo za cilj imali boljitak cijelog naroda, u tom društvu nije mjesto. Zato je u pripremi osnivanje nove stranke, sa sjedištem u Prozoru-Rami, jer su nam i ambicije vezane za rad u našoj općini. Radna grupa već priprema sastanak inicijativnog odbora na kojemu ćemo dogovoriti ime, usvojiti nacrt vizije i misije, programske ciljeve, te dogovoriti osnivačku skupštinu vjerojatno za prosinac ove godine", kazao je Ivančević u razgovoru za Ramski Vjesnik.

Smatra da su u HDZ-u 1990 skrenuli potpuno s puta koji je proklamiran još 2005. i 2006. prilikom osnivanja, i postali priljepak HDZ-a BiH.

"Nama je potpuno jasno da uz takvu politiku dva HDZ-a Rama nema nikakvih šansi, zato ćemo se dobro potruditi da ova njihova nova kreatura nastala na krađi tuđih glasova (tko zna čijim novcem) ne napravi veliku štetu ramskom narodu. Mi svi vidimo da su oni spremni potpuno  zaustaviti svaki napredak ove općine, sve kako bi se domogli vlasti u njoj. Primjera tih pokušaja je puno. Od ovog najnovijeg pokušaja zaustavljanja izgradnje nove tvornice, preko zaustavljanja dovršetka “Doma za stare i nemoćne osobe” na Šćitu, do isključenja Rame iz svih upravnih procesa u “Elektroprivredi HZHB” Mostar i u drugim javnim poduzećima. Mi nismo sljedbenici takve politike uništavanja, dodvoravanja, trčanja za vlašću po svaku cijenu. Imamo puno istomišljenika ovdje u Rami, imamo i u našem iseljeništvu, ali i u drugim sredinama koji će nam pomoći u tome. Jer, mnogima je jasno da je cijelo vrijeme u BiH dominirala protuhrvatska politika upravo od Hrvata koji su tu politiku provodili u korist sebe i svoje stranačke grupe. Kilometrima daleko od interesa hrvatskog i svakog drugog naroda… Mi ćemo kroz novu organizaciju ostati dosljedni u borbi za ramskog čovjeka, onako kako smo to uspješno činili zadnjih desetak godina. Pokušat ćemo biti na korist i ponos svim žiteljima ove općine i vjerujem da ćemo u tome uspijevati još dugo", istaknuo je. 

Podsjetimo, predsjedništvo HDZ-a 1990 u lipnju ove godine je u Vitezu donijelo je odluku o raspuštanju županijske organizacije u Posavini te općinskih u Žepču, Prozoru-Rami i Uskoplju, a čemu je prethodilo isključenje Luke Faletara iz općinskog ogranka stranke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon razlaza Ivančevića i Cvitanovića, svih 10 Dvedesetkinih vijećnika u OV Prozor Rama je istupilo iz stranke, te iskazalo podršku Ivančeviću, te nastavilo djelovati kroz neovisan klub.