'NE' TEGELTIJINOJ ODLUCI Ministar Toni Kraljević zaustavio raspodjelu prihoda zbog nedovršene metodologije

Toni Kraljević

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) održao je jučer u Sarajevu redovnu sjednicu na kojoj nisu usvojene odluke o privremenoj raspodjeli prihoda od putarine u ukupnom iznosu oko 218 milijuna KM.

Protiv usvajanja ovih odluka glasovao je ministar financija Federacije BiH Toni Kraljević koji je naglasio da je neophodno sačekati izradu metodologije o konačnoj raspodjeli prihoda od putarine.

Prema predloženim odlukama, raspodjelu ukupno 217.962.162, 60 KM trebala je izvršiti Uprava za neizravno oporezivanje prema postocima iz Odluke o privremenoj raspodjeli prihoda od putarine za izgradnju autoputeva i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva, tako da bi Federaciji BiH pripalo 128.597.675,93 KM, Republici Srpskoj 85.005.243,41 KM i  Brčko Distriktu 4. 359.243,25 KM, priopćeno je iz ureda predsjedatelja Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje.

Na jučerašnjoj sjednici prestao je i mandat predsjedatelju Upravnog odbora Zoranu Tegeltije koji više ne obavlja dužnost ministra financija i trezora BiH.