NAZIRE LI SE KRAJ AGONIJI Ukoliko sutra ne krene isplata plaća, zdravstveni djelatnici u Konjicu u srijedu kreću s potpisivanjem otkaza

Prosvjed zdravstvenih djelatnika Konjic
hercegovina.info

Deblokada računa Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic, kao i isplata plaća za 320 zdravstvenih djelatnika navedenih zdravstvenih ustanova mogla bi se prema neslužbenim informacijama dogoditi sutra, u utorak 21. prosinca. Ukoliko do toga pak ne dođe, zdravstveni djelatnici u srijedu će krenuti s potpisivanjem otkaza.

Potvrdila je to danas i za Hercegovina.info predsjednica Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Doma zdravlja i opće bolnice Konjic dr. Azra Mušinović.

"Mi se nadamo kako će se informacije koje kruže i dolaze do nas, o deblokadi računa i isplati plaća, mogle već danas ili sutra i ostvariti. Još uvijek nemamo potvrđenu informaciju, no kako nam je poznato čeka se samo potpis. Nadamo se iskreno kako će to biti konačno završeno. Vidjet ćemo što će se dogoditi", kaže nam dr. Mušinović.

Ukoliko se to ne dogodi, vremena za čekanje više nema. Krenut će se s potpisivanjem otkaza, već u srijedu, a zdravstveni djelatnici posao će potražiti u nekim drugim zdravstvenim ustanovama.

"Iskreno se nadamo da do potpisivanja otkaza neće doći, ali ne možemo ni mi čekati dovijeka", dodaje.

"S druge strane ako se sutra ostvare ove informacije, prekidamo generalni štrajk i vraćamo se na posao, nastavljamo s radom. Situacija je komplicirana i vidjet ćemo kako će se stvari odvijati", kaže dr. Mušinović.

Unatoč tome što se bore za egzistenciju i dovedeni su do ruba gladi i dalje se građanima pružaju osnovne usluge.

"Hitnih slučajeva uvijek ima i mi pružamo hitnu medicinsku pomoć. Pokrijemo ono koliko možemo s obzirom na naš generalni štrajk i nadam se da ćemo to i nastaviti pružati", rekla je dr. Azra Mušinović za Hercegovina.info.

Podsjetimo, 320 zdravstvenih djelatnika plaću nije dobilo još od srpnja, a prošli mjesec nakon prosvjeda i štrajkova upozorenja, stupili su i u onaj generalni.