NAVIJAČI SARAJEVA Vedran Puljić nije mogao biti ubijen s pozicije s koje je pucao Oliver Knezović

Vedran Puljić, Horde zla
Mondo

Nakon što su se na Županijskom sudu u Splitu u procesu protiv Olivera Knezovića pojavili novi detalji u vezi ubojstva navijača FK Sarajevo Vedrana Puljća, danas se priopćenjem oglasila Udruga navijača FK Sarajevo. Oni kažu kako su godinama ukazivali da su za smrt Vedrana Puljića odgovorni isključivo policajci.

"Na ročištu pred Županijskim sudom u Splitu, 10. listopada 2021. godine, u procesu protiv Olivera Knezovića zbog ubojstva navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića i ranjavanja još šestorice pripadnika navijačke grupe Horde zla, 4. listopada 2009. godine u Širokom Brijegu, potvrđeno je da Vedran Puljić nije mogao biti ubijen s pozicije s koje je pucao Oliver Knezović, već s parkinga obližnje benzinske pumpe, s kojeg su, što je vidljivo i na snimcima, pucali pripadnici Ministarstva unutrarnjih poslova Zapadno-hercegovačke županije", navodi se.

"Udruga navijača FK Sarajevo i svjedoci nesretnog događaja su godinama ukazivali javnosti da su za smrt Vedrana Puljića isključivo odgovorni policajci koji su taj dan “osiguravali” utakmicu. Podsjećamo da je vještak Vojin Maštruko metodom forenzičke 3D rekonstrukcije utvrdio da hitac, koji je pogodio u glavu pokojnog Vedrana Puljića, najvjerojatnije nije ispaljen s pozicije optuženog Olivera Knezovića, već da je mladi navijač FK Sarajevo najvjerojatnije pogođen s parkirališta benzinske pumpe", ističu.

"Skrećemo pažnju javnosti da se nalazu vještaka Maštruka protivio vještak Alija Kotarević. Upozoravamo da je kredibilitet ovog vještaka, u slučajevima koji su izazvali veliki interes javnosti u proteklim godinama, a do danas nisu riješeni, itekako upitan. Po tko zna koji put pozivamo istražne i sudske organe da se posvete ovom slučaju i konačno pred javnost izvedu počinitelja ovog djela, kao i one koji su pomogli da se istina sakrije", stoji u priopćenju.