NASTAVAK TRAKAVICE "HRS neće spašavati SDA"

Slaven Raguž
hercegovina.info

”Hrvatska republikanska stranka ne ulazi u vlast u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i neće biti čamac za spašavanje SDA”, izjavio je predsjednik HRS-a Slaven Raguž u emisiji BHRT-a, ”Jutro za sve”.

Raguž je potvrdio kako su predstavnici HRS-a razgovarali s predstavnicima HDZ-a BiH o ulasku u županijsku vlast, ali da niti u jednom trenutku nitko od pregovarača niti zastupnika HRS-a nije rekao da se u bilo kakvim kombinacijama može a-priori računati na ruke HRS-a, posebice da se s njima može računati u kombinacijama sa SDA-om, kao što se to ovih dana provlačilo u medijima. 

”Činjenica da smo, nakon prevara na izborima, nakon manipulacija tijekom izbora za delegate u Dom naroda iz HNŽ, a osobito nakon svega što se događa u Gradskom vijeću Grada Mostara, sjeli razgovarati s HDZ-om BiH govori kako ne bježimo od odgovornosti. Spremni smo razgovarati na temeljima programskih načela. Pripremili smo cijeli set antikorupcijskih mjera, otvaranje Ureda za borbu protiv korupcije i donošenje Zakona o prijavi imovine javnih dužnosnika, po uzoru na druge županije itd.

Razgovori se vode isključivo na temeljima zbrajanja i oduzimanja ruku, ne samo od strane HDZ-a BiH, nego i svih drugih aktera. Bilo kakvo sudjelovanje u tome od strane HRS-a značilo bi gaženje načela na osnovu kojih je HRS nastao. HRS postoji kako bi mijenjao društvo, nama fotelje i pozicije po svaku cijenu, pogotovo u službi drugih stranaka, nisu cilj i nema te ponude koja bi to mogla promijeniti. Nastavit ćemo mijenjati društvo iz oporbe i u HNŽ-u!”, rekao je Raguž.