Nasilnici iz Maglaja optuženi za premlaćivanje muškarca, jedan od njih osuđivan 13 puta

razbojnici, nasilnik, tužiteljstvo zdž, tučnjava

Tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije podiglo je optužnicu protiv Armina Avdulahija, Benjamina Omića, Dženara Hasanića i Amira Mašića zbog nanošenja ozljeda jednoj osobi i narušavanja reda i mira.
Riječ je o višestrukim povratnicima u činjenju kaznenih djela. Avdulahi je osuđivan čak 13 puta. Protiv njega je u toku još jedan postupak gdje se, zajedno sa Benjaminom Omićem, tereti za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova četvorka je 4. lipnja 2019. godine u mjestu Jelovac u Maglaju napala Mirzu Terzimehića na parking prostoru u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta "Kameni zamak". Kako se navodi u optužnici, nakon izlaska iz automobila i nakon kraće prepirke, počeli su ga udarati rukama i nogama u predjelu glave. Tada im je prišao policijski službenik Policijske stanice Maglaj Nermin Bradarić radi sprečavanja sukoba, naređujući istim da prestanu sa sukobom, na što su se oglušili i nastavili da udaraju žrtvu, a potom su se udaljili s automobilom. Ponovno su se vratili na isto mjesto i nastavili da udaraju Terzimehića i potom pobjegli.

Terzimehiću su nanesene lake tjelesne ozlijede u vidu rane i oguljotine desne ušne školjke, krvnog podljeva kože u dijelu desnog očnog otvora, ogrebotine kože u dijelu desne obrve i krvnog podljeva u dijelu lijeve polovine donje usne. Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Zavidovićima.

Avdulahi, Omić, Hasanić i Mašić se terete da su nasiljem prema drugom i naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili građanski mir i nanijeli lake tjelesne ozlijede drugoj osobi.

Ranije su Avdulahi i Omić, zajedno s Belminom Đemićem i Ernadom Osmićem u mjestu Rosulje u Tešnju, izazvali udes vozilom alfa romeo. Nakon prometne nesreće na magistralnom putu M-4, iz gepeka vozila su izvadili pet pakovanja marihuane pakovane u plastične kese zavezane na krajevima, a zatim zajedno u plastičnu kesu (pakovanja su bila različitih težina od po 49,43 grama, 51,85 grama, 49,03 grama, 49,74 grama i 51,82 grama), te pvc zdjelu žute boje u kojoj se nalazilo jedno pakovanje materije pakovane u žutu plastičnu kesu bruto težine 1.182 grama.

Prije dolaska policije su drogu sakrili na obali potoka Mlinca, uz put javnog dobra Sankovac, pored stabla. Istog dana drogu su pronašli policijski službenici PS Tešanj. Optužnica za ovo djelo protiv njih je podignuta u travnju ove godine.

Postupak u ovom predmetu vodi se na Općinskom sudu u Tešnju.