NASELJE GORICA Radar zabilježio 6 tisuća prekoračenja brzine u samo sedam mjeseci

Radar Trebinje

Stacionirani radar u naselju Gorica u Trebinju zabilježio je više od 6 tisuća prekoračenja brzine tijekom sedam mjeseci, kako je potvrdila Policijska uprava Trebinje. Analiza funkcioniranja ovih radara na području Istočne Hercegovine tek treba biti provedena, ali dosadašnji rezultati jasno ukazuju na njihov značajan doprinos povećanju sigurnosti u prometu.

“Same analize, one će se tek raditi. Jedan podatak koji ja imam je, da je samo radar na goričkom pravcu kod Trebinja evidentirao do prije mjesec dana preko 6000 prekršaja. Evidentno je da je taj radar bitno doprinio stanju sigurnosti”, rekao je za hercegovina.info Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

Laketa ističe da je glavni cilj postavljanja ovih radara poboljšanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a ne kažnjavanje građana. Njihova svrha je upozoravanje vozača na prekoračenje brzine i poticanje na poštovanje propisa.

"Ja bih najsretniji bio da je evidentirao jedan ili pet prekršaja, ali možete misliti ako je on evidentirao 6 tisuća, koliko bi onda tek evidentirao da ga nismo postavili. Znači, doprinio je. Normalno je da ima još potrebe da se ti radari stave na neka druga mjesta, ali da ta mjesta budu stvarno kritična i da služe funkciji za koju su namijenjeni”.

Prema analizi rada radara u Trebinju, primjećeno je da je najveći broj prekoračenja brzine izvršen od strane vozača koji dolaze iz drugih sredina, posebno na putnom pravcu koji vodi od Trebinja prema Crnoj Gori. Ovo ukazuje na važnost kontrole brzine i poštovanja propisa za sve vozače koji prolaze kroz ovo područje.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.