NAREDNIH DANA Stiže promjena vremena i izraženiji pad temperature

Mostar park oblaci
Hercegovina.info

U ponedjeljak 28. kolovoza očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tijekom poslijepodneva jače naoblačenje sa zapada, što u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može uvjetovati pljuskove i grmljavinu. 

Tijekom noći, u većem dijelu zemlje, kiša, pljuskovi i grmljavina. Obilnije padaline u južnim i zapadnim područjima naše zemlje. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 30 do 36, na sjeveroistoku Bosne do 39 °C.

U utorak 29.8.2023., bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostatku dana pljuskovi sa grmljavinom u Hercegovini i zapadim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. U zapadnim područjima Bosne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 31 °C.

U srijedu 30. kolovoza predviđa se umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjevernih smjerova, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 25, na sjeveroistoku Bosne do 28 °C.

U četvrtak 31.8. meteorolozi prognoziraju pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 26 °C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.