Narednih dana se očekuje sunčano vrijeme uz lokalni razvoj oblačnosti

Oblaci nebo
Hercegovina.info

Pretežno sunčao i ugodno toplo vrijeme u ponedjeljak se očekuje u svim krajevima BiH. Jutro će biti svježije i vedro, uz malu oblačnost, a oko rijeka i po kotlinama moguća je magla, priopćeno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS.

Tijekom dana preovladavat će sunčano i ugodno toplo, uz malu dnevnu oblačnost, dok će večer biti oblačnija na sjeverozapadu.

Jutarnja temperatura zraka od devet do 14, na jugu do 17, u planinama od pet stupnjeva, a najviša dnevna od 21 do 26, na jugu do 28, u planinama od 16 stupnjeva Celzija. Puhat će slab do umjeren vjetar, sjeveroistočni, na jugu umjerena do jaka bura.

Manji porast dnevne temprature očekuje se u utorak, 14. srpnja, kada će se tijekom dana smanjiti oblačnost i bit će sunčano. Najviša dnevna temperatura od 22 do 27, na jugu oko 29, u planinama od 18 stupnjeva Celzija.

Poneki lokalni pljusak očekuje se u srijedu, 15. srpnja, u sjevernim, centralnim i jugoistočnim predjelima. Najviša dnevna temperatura od 24 do 29, na jugu oko 31, u planinama od 19 stupnjeva Celzija.

Pretežno oblačno i kišovito vrijeme bit će u četvrtak, 16. srpnja, u istočnim predjelima, dok se na jugu očekuje sunčano i ugodno toplo, uz uvjete za pokoji lokalni pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka od 24 do 29, na jugu do 31, u planinama od 19 stupnjeva Celzija, navodi Srna.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je samo ponegdje padala slaba kiša, a preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.