NAREDBE ZA DRVAR Nema okupljanja na izletištima, sahranama, šetalištima ...

NAREDBE ZA DRVAR Nema okupljanja na izletištima, sahranama, šetalištima ...
Vlada HBŽ

Na telefonskoj sjednici održanoj 3. kolovoza 2020. godine Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (HBŽ), donio je Naredbu za područje općine Drvar.

Tako se naredbom zabranjuje okupljanje na otvorenom i u zatvorenom prostoru za više od pet osoba, a što obuhvaća izletišta, parkove, šetališta, sahrane i slično. Također se zabranjuje okupljanje na svim kupalištima.

Ugostiteljskim objektima svih kategorija, sportskim kladionicama, svadbenim salonima, dječjim igraonicama, fitness i body building klubovima, te sličnim oblicima registriranih poslovnih subjekata ograničava se radno vrijeme do 18 sati svakim danom.

Trgovinama prehrane/robe široke potrošnje, trgovinama stočne hrane i trgovcima pojedincima koji su registrirani za prodaju voća i povrća, registriranim poslovnim subjektima za dostavu brze hrane, benzinskim crpkama u dijelu u kojem se vrši prodaja prehrane/robe široke potrošnje ograničava se radno vrijeme do 20 sati svakim danom.

U priopćenju se navodi kako će se rad u navedenim subjektima organizirati uz poduzimanje mjera: 1. ograničavanje broja ljudi koji istovremeno mogu biti prisutni u zatvorenom prodajnom prostoru, te na ulazu regulirati ulazak kupaca (jedan po jedan), a ispred blagajni označiti i organizirati razmak između kupaca najmanje 1,5 m.

U ugostiteljskim objektima i sportskim kladionicama osigurati raspored stolova tako da rzmak između osoba bude najmanje 1,5 m. U objektima za obavljanje uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje neposredni bliski kontakt sa klijentima (frizerski, kozmetički saloni i sl.) osigurati nošenje vizira i zaštitnih maski.

Za provođenje i nadzor nad primjenom ove naredbe zadužena je Uprava za inspekcijske poslove HBŽ, služba za gospodarstvo i inspekcijske poslove Općine Drvar i MUP HBŽ sukladno svojim ovlastima. Naredba će biti na snazi narednih 14 dana (počev od 4.8.), a ukoliko se epidemiološka situacija pogorša, ova naredba se može zamijeniti restriktivnijom naredbom.