NAREDBE Brčko uvodi policijski sat i zatvara škole, ugostiteljske objekte....

Prazne školske klupe
Ilustracija

Na području Brčko distrikta od večeras na snagu stupaju nove naredbe Kriznog stožera i policijski sat koji će trajati narednih 15 dana.

Policijski sat počinje u 22 sata i trajat će do 5 sati ujutro, a nove mjere obuhvataju obustavu rada škola, kladionica, ugostiteljskih objekata, javnog prijevoza, teretana i fitnes-centara, a uvodi se poseban režim rada u Javnoj zdrvastvenoj ustanovi 'Zdravstveni centar Brčko'.

"Zabranjuju su svi oblici javnog okupljanja, uključujući i veća okupljanja u privatnim objektima. Rad u javnim ustanovama će biti organiziran tako da se izbjegne prisustvo većeg broja osoba na radom mjestu. Ograničava se prisustvo na sahranama i dženazama do 30 osoba", rekao je šef Odjeljenja za zdravstvo u Vladi distrikta Akif Pezerović.

On je dodao da je vjerskim predstavnicima preoporučeno da vjerske obrede održavaju kao što je to bilo u ožujku i travnju. Očekuje se da se uz pridržavanje svih mjera i naredbi Kriznog stožera epidemiološka situacija u distriktu poboljša u narednih 20 do 30 dana.

Policija distrikta je obavijestila sve gospodarske subjekte da mailom dostave spiskove radnika koji su angažirani za rad u noćnoj smjeni, odnosno koji se moraju kretati tijekom policijskog sata.

"Napominjemo da spisak tih radnika mora potpisati ovlaštena osoba, odnosno direktor, i mora biti poslat sa službenog maila na mail adresu policije [email protected]", naveli su iz policije. Iz Policije su napomenuli da će se promet na relaciji Bijeljina - Brčko - Banja Luka za vrijeme polocijskog sata odvijati obilaznicom.