NAPAD NA RODITELJE IZ BEOGRADA Među uhićenim huliganima sin federalnog inspektora

Uhićenje Sarajevo
Avaz

Jedan od uhićenih huligana zbog napada na Beograđane na Ilidži tijekom međunarodnom nogometnog turnira je Benjamin Hasanović, sin Eneida Hasanovića, šefa Odsjeka za suradnju sa EUROPOL-om i INTERPOL-om u Federalnoj upravi policije, saznaje portal "Avaza".

Osim, toga, stric uhićenom Benjaminu Hasanoviću je Migdad Hasanović (SDA), trenutni vršitelj dužnosti načelnika Vogošće, koji će obavljati funkciju do izbora, obzirom da je Edin Smajić prihvatio funkciju u Parlamentu Federacije.

Sinoć predani u Tužilaštvo KS

Podsjećamo, u Tužiteljstvo ŽS je sinoć predano deset osoba osumnjičenih za napada na grupu roditelja iz Beograda na Ilidži.

Sadržaj se učitava...

Kako je ranije objavio portal "Avaza" uhićeni su: Baltić Eldar, Tahirović Aldin, Demir Haris, Hodžić Ensar, Omeragić Belmin, Hadžić Armin, Bešić Eldar, Hasanović Benjamin, Podrug Mersid i Kukić Sedin.

Nasilničko ponašanje

Optuženi se terete za kazneno djelo "Nasilničko ponašanje".

Podsjećamo, prije dvije noći je za vrijeme međunarodnog dječjeg nogometnog turnira napadnuta grupa roditelja dječaka koji su igrali za FK Zvezdara iz Beograda u hotelu gdje se održavao turnir, a nakon što su roditelji napustili hotel grupa ih je pratila te je tom prilikom jedan roditelj izboden.

On je tom prilikom zadobio lakše tjelesne ozljede.