NAKON ŽZH I MOSTARA Od 10. prosinca neradna nedjelja i u Čapljini

Ilustracije
Ilustracija/hercegovina.info

Prva neradna nedjelja za poslovne subjekte bit će 10. prosinac, potvrdili su jučer iz Gradske uprave Grada Čapljine.

Odluka stupa na snagu nakon objave u Narodnim novinama, a objava je publicirana proteklog tjedna.

”Obavještavaju se svi poslovni subjekti na prostoru grada Čapljina na koje se odnosi Odluka o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnost na području Grada Čapljine, kao i neradnoj nedjelji, objavljena u Narodnom listu Grada Čapljina, broj: 4/2022, da ista stupa na snagu dana 10. prosinca 2022. godine (subota), te da su poslovni subjekti dužni istu početi primjenjivati od dana stupanja na snagu, piše Čapljinski portal.

Mjerodavna inspekcija Grada Čapljina će, sukladno navedenoj odluci, vršiti redoviti nadzor u primjeni predmetne odluke, te poduzimati mjere utvrđene istom”, stoji u obavijesti Grada Čapljine.

Podsjetimo,u  Odluci se navodi kako nedjeljom mogu raditi ugostiteljski objekti – restorani i kafići, potom ljekarne, benzinske crpke te tržnice na veliko i malo.

Nedjeljom, blagdanima i neradnim danima do 12:00 sati mogu raditi pekarnice i trgovine koje se bave prodajom pekarskih proizvoda, kao i cvjećarnicama.

Trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira dozvoljen rad nedjeljom i blagdanima od 8 do 24 sata te tradicionalnim, starim obrtima i zanatima na području Grada Čapljine od 8 do 24 sata.

Na kraju treba napomenuti kako će po isteku tri mjeseca od stupanja na snagu Odluke, Gradska uprava izraditi izvjepće o realizaciji i učinku iste, nakon čega mogu biti donesene eventualne izmjene i dopune odluke, u skladu s nalazima iz izvješća.