NAKON TALAČKE KRIZE U RUDOM Uhićene četiri osobe

Policija RS vozila
Ilustracija

Osobe uhićene nakon okončanja talačke krize u Rudom bit će zadržane 24sata u policijskim prostorijama, a tijekom današnjeg dana će biti predane Okružnom tužiteljstvu u Istočnom Sarajevu, rekla je Srni glasnogovornik Policijske uprave Foča Svjetlana Govedarica.

Govedarica je rekla da se osobe čiji su inicijali A.M., N.O. i B.D., uhićene u Rudom i osoba V.A. uhićena u Višegradu, nalaze u prostorijama policijskih postaja u tim općinama.

Izvršeni su pretresi na više lokacija u objektima koje koriste uhićeni. Uhićenim osobama se na teret stavlja da su počinili kazneno djelo 'Protupravno lišenje slobode'.

Policiji u Foči je jučer ujutro u 8:20 sati prijavljeno da su dvije osobe protupravno lišene slobode, da ih V.A. drži zatvorene u objektu i da im je onemogućen izlazak. Odmah nakon toga, na mjesto događaja upućena je policija.

Četiri osobe koja su uhićene u vezi sa talačkom krizom u Rudom predane su jutros Okružnom javnom tužiteljstvu u Istočnom Sarajevu, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Foča.

Uz uhićene Tužiteljstvu je predat je i izvještaj o počinjena četiri kaznena djela - 'Protupravno lišenje slobode', 'Sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje', 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja', te 'Izazivanje opće opasnosti'.