NAKON SUNČANOG VIKENDA Meteorolozi najavljuju novu kišu, ali i snijeg

Mostar oblaci nebo travanj 2023
Hercegovina.info

U Bosni i Hercegovini (BiH) sutra se očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme, a popodne su na istoku ponegdje mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Vjetar će u prvom dijelu dana biti slab, popodne i uvečer umjeren jugozapadni, priopćeno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalna temperatura zraka od četiri do deset, u višim predjelima od jedan, dok će maksimalna temperatura zraka biti od 19 do 25, u višim predjelima od 14 stupnjeva Celzija.

U ponedjeljak 24.4., očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini. Poslije podne i tijekom noći kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 14 do 20 °C.

U utorak 25. travnja meteorolozi predviđaju pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 °C.

U srijedu 26. travnja, očekuje se jutro oblačno sa kišom u većem dijelu zemlje. Na vrhovima planina je moguć snijeg. U ostatku dana postupni prestanak padalina i djelimično razvedravanje. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 20 °C, navodi se iz hidrometeorološkog zavoda Federacije BiH.