NAKON ŠTO JE SMIJENJEN Vinko Jakić nikad nije vratio dva službena iPhonea i laptop, prijavljen Tužiteljstvu i FUP-u

Vinko Jakić
Avaz

Iako je Općinski sud u Sarajevu prošlog mjeseca definitivno odbio privremenu mjeru da se Vinko Jakić vrati u direktorsku poziciju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, on ne prestaje sa kršenjem zakona, piše Avaz.

Naime, nakon što je za novog direktora imenovan Emir Bašić, on je iz ureda odnio kompletnu opremu od računala, laptopa, eksternog diska i drugih stvari. 

Revizorski izvještaj

Također, on je imao zadužena dva mobitela. Mobitele, kao ni ostalu opremu koju je iznio iz ureda, nikada nije vratio. Kako saznaje portal Avaza riječ je o mobitelima iPhone 11 PRO MAX i iPhone 14 PRO Max. Zbog toga je on prijavljen Tužiteljstvu i FUP-u.

Jedino je Jakić, preko druge osobe, vratio ključeve od službenog automobila.

O brojnim nepravilnostima tijekom mandata Vinka Jakića, koji je smijenjen u kolovozu prošle godine, Avaz je pisao u više navrata, a dosta su pokazali i revizorski izvještaji.

Posljednji revizorski izvještaj je pokazao da trajno oduzeti novac od 2.471.649 KM, deponiran na računu posebnih namjena kojim upravlja Agencija za upravljanje oduzetom imovinom, nije uplaćen na jedinstveni račun trezora kao prihod FBiH, čime je očito oštećen proračun FBiH.

Lažna posjeta USKOK-u

Inače, Jakić je poznat i po tome što je lagao da ide u posjetu USKOK-u, dok je zapravo bio u privatnoj posjeti Zagrebu.

Kako saznaje portal Avaza, Jakić bi trebao biti uskoro saslušan u FUP-u zbog svih nepravilnosti tijekom njegovog mandata.