FOTO  NAKON "SPEKTAKLA" U MOSTARU, REKTAKL U SARAJEVU Jer mu je Tayyip prijatelj i brat, jer ga ne vole u Zagrebu, jer dribla HDZ...

Bakir Izetbegović,Stav

Jer nije po mjeri onih u Parizu, jer je sazrijevao uz onoga koji je predriblao Miloševića i nadmudrio Tuđmana, Jer je vidio svijeta, jer ga ne voli Orban, jer je prirodan, jer zna šta ne smije, jer nema skrivene firme, jer nema skrivene jahte, jer je Federacija u suficitu, jer iza sebe nema dva propala braka, podsjeća li vas ovo na nekog - nešto.

Idemo dalje, možda se prisjetite - jer mu je Tayyip i prijatelj i brat, jer dribla HDZ, jer nije komunista, jer ne pripada crveno-obraznom miljeu kao Zoran Milanović, jer ga mrze u Beogradu, jer ga ne vole u Zagrebu, to su samo neki od 101 razloga koje je redakcija SDA-ove novine Stav objavila kao poticaj da se glasuje za Izetbegovića.

Uslijedilo je to taman kad je u Mostaru završila manifestacija druge novine koja na sličan način gladi politiku. Međutim, Stav je danas pretekao sve stranačke medijske ovisnike u Bosni i Hercegovini te se popeo na tron medija koji najviše ljubi politiku.

"Spektakl" u Mostaru nadmašilo je ipak rektaklom Sarajevo. Bakir vodi 1:0, a njegovi mediji ipak idu dublje.