NAKON PUCNJAVE I PALJEVINE Kordić kaže da nije sretan zbog nemilih događaja

pucnjava, Mario Kordić, sigurnosna situacija, Mostar, paljevina, pucnjava, Dragan Jelonjić, Mostar, sigurnosno stanje, sigurnost, Mostar, gradsko vijeće, Mostar, policija, dubrovačka ulica
Hercegovina.info

Gradonačelnik Mario Kordić, nakon paljevine automobila i kafića i pucnjave u sred bijela dana u Mostaru prokomentirao je sigurnosnu situaciju u gradu.

“Činjenica jeste da nam se u zadnjih par mjeseci dogodilo takvih neugodnih situacija. Što se tiče jučerašnjeg događaja, ja sam se jutros čuo s načelnikom PU Mostar. Istražne radnje su u tijeku, nije mi mogao dati pobliže informaciju o čemu se radi I što je bio motiv. Generalno mislim da sigurnosna situacija u Mostaru nije nešto lošija nego u bilo kojem drugom gradu, iako u pravu ste, nisam ni sam sretan što imamo te povremene nemile događaje. Jučer pljačka u pola bijela dana”, prokomentirao je Kordić o sigurnosnoj situaciji u Mostaru dodavši da je moguće da je sve u povezanosti i s manjkom policijskih službenika.

Ističe da je molio više razine da se uključe u rješavanje pitanja imenovanja ravnatelja policije i zapošljavanja nedostajućeg kadra.

Treba dodati da je u izvješću o sigurnosti u Mostaru, koji je načelnik PU Mostar nedavno pismeno dostavio gradskim vijećnicima kazano, a što ne uključuje ove zadnje događaje koji su bili kasnije, da je sigurnosna situacija u gradu nepromijenjena u odnosu na prethodne godine, a povremeno je naruše navijačke skupine.