NAKON NAŠEG PISANJA Osiguran prijevoz, brat i sestra iz Kruševa nakon blagdana kreću u školu

Djeca prijevoz

Dvoje srednjoškolaca – Ivana i Danijel Vidačak, brat i sestra s poteškoćama u razvoju iz Kruševa kod Mostara s početkom idućeg polugodišta kreću u školu, a voziti će ih Mostar Bus. Nakon našeg pisanja problematika se aktualizirala i na sjednici Gradskog vijeća Mostara, koja je u tijeku. Prva je pitanje oko prijevoza to dvoje djece postavila Boška Ćavar, na što se nadovezao načelnik Odjela za društvene djelatnosti. 

“Moja pitanja nisu moja osobna pitanja, nego pitanja građana. Molim sve odgovorne da se ponašaju sukladno obavezama jer su za to plaćeni. Za iduću sjednicu ću pripremiti sva pitanja na koja nisam dobila odgovor ili odgovore koje sam dobila, nisu ono što su građani pitali. Za danas imam dva pitanja i jednu inicijativu. Prvo pitanje je kad će Grad Mostar riješiti pitanje prijevoza bratu I sestri Danijelu i Ivani Vidačak, djeci s poteškoćama u razvoju, glede omogućavanja prijevoza na putu kuća-škola. Njihova relacija je Kruševo-Mostar i iznosi 10 kilometara u jednom smjeru”, kazala je vijećnica Naše stranke Boška Ćavar. 


Načelnik Odjela za društvene djelatnosti Božo Ćorić istaknuo je da brat i sestra s početkom novog polugodišta kreću u školu. 
Moje poštovanje Boška, taj smo problem napokon jučer riješili. Nije baš onako kako izgleda po medijima, i mi smo moralni, i ima u nama ljudskosti, ali neke se stvari ne mogu riješiti prije nego se mogu riješiti. Djeca su s posebnim potrebama i idu u Srednju turističko.ugostiteljsku školu. Prošle godine su išli redovito u školu, a vozio ih je minibus iz Čitluka koji dovozi djecu u srednju i osnovnu školu. Međutim, pojačan je broj i ove godine nije bilo mjesto. Naše jedno vozilo je popunjeno, od Žita do ovamo, tako da nije bilo mjesta ni u tom autu. Nuđeno je roditeljima da idu redovnom linijom i da plaćamo kartu i roditelju i djeci, međutim to su odbili”, ispričao je Ćorić. 

Međutim, ipak se, nakon što se otac obratio našem portalu, iznašlo se rješenje. 

“Ostao nam je jedino Mostar Bus, da ne bi išao autobus gore jedino je rješenje malo auto. Mostar Bus ima tri mala auta i s njima vozi učenike – dvoje na Gorance, u Kruševo troje, do linije redovne i td. Zadnje rješenje koje smo napravili je da će vozilo koje ide u Kruševo iz naselja do linije pokupi njih. Usuglasili smo s ravnateljem da će pola sata kasnije dolaziti, tako da će ih voziti Mostar bus od prvog dana naredne školske godine”, istaknuo je Ćorić

Podsjetimo, otac Ivane i Danijela obratio se našem portalu. Ispričao je da mu djeca ne idu više mjeseci u školu jer nemaju prijevoz, a da se prethodno obraćao i gradonačelniku i načelniku Ćoriću i ništa se nije pomaklo. 

Kontaktirali smo i Odjel društvenih djelatnosti gdje su nam kazali isto što je i načelnik Ćorić naveo na GV Mostara, no nije bilo rješenja. Ono se, na radost Ivane i Danijela konačno i pronašlo. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.